3 Kasım 2010 Çarşamba

KAHVE VE BROWNIE

Geçen gün brownie yaptım. Tarifini aşağıda vericem ( sanırım bu ilk tarifim olacak) ama önce söylemeliyim ki orjinal tarife hiç sadık kalmadım. Sonuç mu, kırıntısı bile kalmadı anında bitirdik. Yanında da  kahve ile süper oldu.

Tarife gelecek olursak :

Malzemeler:
2 paket bitter çikolata ( orjinalde yaklaşık 3 paket yazıyor ama ben 2 yaptım)
100 gr kadar tereyağı ( ben margarin (teremyağ) kullandım- orjinalinde 150 gr yazıyor)
1 bardak toz şeker
3 yumurta ( çok yumurta kokacakmış gibi geldi pişerken ama yediğimde kokmuyordu- yinede bir dahaki
                   sefere 2 yumurta ile yapıcam)
1/4 su bardağı kadar un ( ben azıcık daha fazla koydum ama yarım bardak değil)
1 paket vanilya

Yapılışı :
  • Bir kapta tereyağı ve çikolatyı benmari usulu eritiyoruz. 
  • Eriyen bu karışıma azıcık soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp karıştırıyoruz.
  • Karışıma şeker ve vanilya yıda ekleyip biraz daha karıştırıyoruz
  • En son unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz ama çok değil.
  • Karışımı 20 x 20 boyutunda yağlı kağıt serilmiş bir borcama boşaltıyoruz. (Kağıt kenarlardan taşmalı)
  • 180 C fırında 35- 40 dk kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun
Not : Tarifte fındık (toz halinde ve kırılmış halde )yada ceviz vardı ama benim oğlum kekin içinde fındık ve ceviz sevmediği için içine katmadım. Siz katabilirsiniz, bu durumda unu 1/4 su bardağı koymaya dikkat edin.

1 yorum:

  1. Sevgili Yeşim,
    Browni olurda kırıntısı kalırmı hiç:)
    Bol çikolatalı bir tarif olmuş .Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil