15 Mayıs 2010 Cumartesi

PROCEEMİZ VAARRRRRR

Oğlumun proje ödevi var iki hafta sonraya. Ona hazırlanıyoruz. Proje ödevleri birazda anne baba ödevi bilirsiniz. Ailece çalışıyoruz. Geçen sene "evimizi aydınlatıyoruz" projesi yapmıştık. Aman ne özendim ne özendim, maket ev yaptık, dışına tuğla deseni çıkış aldık printerdan sonra  içine küçük ev eşyaları yerleştırdik . TV, kanepe, koltuk, yatak odası hatta süs çüçeği bile vardı. Ben perde bile diktim küçücük.
Eşim tüm hünerini gösterip eve alt  kata, üst kata ampul yerleştirdi. Sonra onları açıp kapayan anahtar falan. Bildiğin oyun evi gibi oldu. Ne o çocuklar ödev yapıyorlar. Aile işi işte. Bu seneki ödev " Türkiye'nin Olimpiyat Tarihi" bazı bilgiler bulduk internetten. Ama değişik fikirlere açığız.  Sunum için fikirlerinizi bekliyoruz.

2 yorum:

  1. toplantılarda yalvarıyorum ben velilerime ne olur projeleri çocuklar yapsın diyorum..ama muhakkak yardım alıyorlar anne babadan çocuklar..yine de kendi kendisi fikir üretebilmesi için çoğu yükü çocuğun omuzlarına bırakın derim ben..

    YanıtlaSil
  2. ama sevgili öğretmenim,
    geçen sene Boran 4. sınıfa gidiyordu iki proje vardı biri limondan pil yapmak biride dediğim gibi evimizi aydınlatmak. Ama öyle bir projeki bunlar küçücük çocuk nasıl devreyi tamamlayacakta ampulü yakacak yada ledleri artı eksi kutup olarak kablolarla birbirine bağlacakta limondan enerji alıp ledleri yakacak. Biz işin ancak ev kısmını beraber yapabildik onunla, elektrik kısmını babası anlattı çocuğa nasıl yapıldığını da öyle sunum yaptı. Bu seneki ödevde zaten bilgi kısmını beraber bulduk internette şimdi onları o özetleyecek çünkü çok uzun metinler ve el yazısı ile yazacağı için ben zaten devreye giremem sadece sunum için fikir verebilirim.

    Yorumunuz içi teşekkür ederim

    Sevgiyle

    YanıtlaSil