16 Mart 2010 Salı

ÜZGÜNÜM

Ben bugün bir hata yaptım ama bilmeden. Paylaşmak istedim belki içimdeki suçluluk duygusu azalır diye.
Benim karakuzu iki gündür hasta, okula gidemiyor bende sabahki halini beğenmeyince doktorumuzdan randevu aldık. Çok şükür çok önemli bir şey olmadığını , boğaz enfeksiyonu geçirdiğini öğrendik, antibiyotik kullanmaya devam edeceğimizi öğrendik, doktorla işimiz bitince tabi sigorta işlemleri için vezneye gittik.
Bir iki kişi bekledikten sonra sıra bana geldi. Tam işlemler başlayacak yandan yandan bir kadın araya girmeye çalışıyor. Bende sesimi çıkarmıyorum ama , işlem yapan kıza bir şey dese ben hemen ciyaklayacağım, hazırladım kendimi yani. Ben öyle bir bakış attım ki, kadına, kadıncağız araya giremedi. Neyse benim işlemler başladı tam imza falan atıyorum, beri yandan kadın yine geldi dediki kıza," ben şimdi kemoterapi gördüm pek iyi hissetmiyorum sadece bir şey soracağım", dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.  Döndüm dedim ki, keşke bana söyleseydiniz ben size sıramı verirdim, anlamadım ki  hasta olduğunuzu. Ama iş işten geçmişti artık. Üstelik 7 sene önce aynı tedaviyi görmüş biri olarak anlamam gerekir di kadının hasta olduğunu. Etrafına baktım sonra, kadının kimi kimsesi yok mu diye, tek başına gelmişti ve bu gün ilk günüydü.İçim bir tuhaf çıktım hastaneden. Bir taraftan da Allah'a şükrettim bu hastalığım boyunca beni hiç yalnız bırakmayan aileme. Ben hiç kuyruklarda beklemedim hasta başıma benim için hep yapan biri vardı. Ablam canım benim ne çok uğraştı benimle, babacım her kemoterapi seasında (ki bu ayda 5 gün arkaya arkaya oluyordu) beni bütün hafta boyunca arabayla  götürüp getiriyordu bide seanslarda ablamla beraber yanımda kalıyordu tabi içi ne kadar kaldırabilirse. Sonra canım aşkım Cücüm, o işin en önemli kısmını yapıyordu , bizim karakuzuya bakıyordu benim yokluğumu hissettirmiyordu ona birde benim moralimi düzgün tutmak için herşeyi yapıyordu. Ufff nerelerden nerelere geldim. Aslında mesele hayatın herkese adil davranmaması, ben şanslıymışım etrafımda bir sürü dost vardı, ailem vardı tabi birde maddi yönden Allah'a çok şükür bir şey yaşamadık. Peki ya parası olmayanlar ya bugün kü gibi yanlız olanlar....  Ah be ABLA keşke söyleseydin bana keşke bekletmeseydim seni.... Kendimi çok kötü hissediyorum beni affet.

8 yorum:

  1. okuyunca kötü oldum bende .. ama kendinizi suçlamayın nereden bilecektiniz!

    Rabbim yardıcıları olsun sizede büyük geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  2. Ruh halini okadar iyi anliyorum ki Yesimcim, kesinlikle cok sanslisin ailen ve sevdiklerinin desteginden dolayi, bazilarimiz gercekten cok yalniz.. sukurler olsun ki sevdikleri yaninda olanlardaniz, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nilay ve Apsuwa,

    Destekleriniz için teşekkürler...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. okuyunca üzüldümm ama nereden bileceksinnki

    YanıtlaSil
  5. Yazıyı okuyunca ben de kötü oldum ama sizin yapacak birseyiniz yoktu dolayısı ile kendinizi suçlamayın..

    Öncelikle size geçmiş olsun. Umarım artık herşey yolundadır.
    Ve şu anda sağlık problemi yaşayan herkese acil şifalar diliyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Allah tüm hastalara şifa versin.bazen bu tarz hataları hepimiz yapıyoruz.önemli olan bilerek yapılmamış olması.insanın destekçisi olması ne büyük nimettir.zavallı kadın bir başına tedavide ne zor :(

    YanıtlaSil
  7. Canim oncelikle cok gecmis olsun.Kendini uzme bu kadar hepimiz yapabiliriz ayni hatayi onemli olan bunu bilmek anlamak ve anlatmak.
    Allahím herkesin yardimcisi olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Destek olan herkese çok teşekkür ederim

    Sevgilerle,

    YanıtlaSil