1 Mart 2010 Pazartesi

EVDE DÜZEN


Bu yazıyı "MSN KADIN" da okumuştum. Çok işime yaracağını düşündüm. Sizinle de paylaşmak istedim.
Hadi bakalım buyrun burdan..

Evde Düzen Oluşturmak!

Yatak Odası:


Yatağınızın altında neler gizli? Bir gün lazım olacağını düşündüğünüz ıvır zıvırların üstünde uyumak hoşunuza gidiyor mu? Bir eşyanızın ek parçası veya saklama kutusu haricinde ne varsa oradan çıkartın.


Etajerinizin üzeri dağınık mı görünüyor, fazla olan her şeyi ortadan kaldırın. Parfüm şişesi veya kolonyaları zarif, şık bir gümüş tepsi üzerine dizin. Mücevherlerinizi mücevher kutusunda saklayın. Bozuk paralarınızı şık bir çanağa koyun.


Gardırobunuzu düzenleyin. Tekrar moda olacağını düşündüğünüz veya tamir ettirmeyi düşünmediğiniz, size dar gelen kıyafetleri satın veya birine verin. Sadece üstünüze giydiğinizde içinde kendinizi rahat ve mutlu hissettiğiniz kıyafetleri dolabınızda saklayın.


Oturma Odası:


Film koleksiyonunuzu televizyon dolabınıza veya raflara yerleştirin. Dvd ve kasetlerinizi kategorilere ayırın. Dergilerinizi bir araya toplayın. Rafa veya gazeteliğe yerleştirin.

Yemek Odası:


Yemek odasındaki masa yemek içindir. Bu yüzden masa üzerindeki kağıt yığınlarını ve oraya ait olmayan eşyaları kaldırın. Bu temizliğin ardından masanıza şık bir runner veya örtü örtün. Hoş tabaklar, gümüş takımlar bu masanın üzerinde güzel görünecektir.

Yemek odasındaki dolaplarınızda karışıklığa yol açan her şeyi kaldırın. Sadece bir iki güzel yemek takımını, hoş bardakları ve gümüş takımları oraya koyun. Yemekle ilgisi olmayan eşyaları o bölümden çıkarın.


Mutfak:


Kullanmadığınız bütün mutfak eşyalarını verin. Bu şekilde dağınıklığı azaltacaksınız. İhtiyacınızın çok üstünde bardak, tabak, plastik kaplama kabınız varsa, hemen dağıtın çevrenize.

Buzdolabınızın da içini düzenleyin. Dış yüzeyinden acil numaralar haricinde her şeyi çıkarın. İç kısmında benzer yiyecekleri yan yana koyarak rafları düzenleyin. Süresi geçmiş yiyecekleri atın.

4 yorum:

  1. peki sorarım sana ey abla, bunları ben mi yapacağım? kim yapacak?? keşkeeeeeeeee :(

    YanıtlaSil
  2. hep yakını duruyorsun ya. bir yerden başlamak lazım aerık.
    ama senden önce ben

    YanıtlaSil
  3. güzel öneriler,bikaçını uygulamaya koyucamm ben:)

    YanıtlaSil
  4. tam da bahar gelmişken...
    bu önerileri dikkate almalı,
    bir bahar temizliğine girişmeliyim ben...

    YanıtlaSil